Over mij

In de vijfde klas van de middelbare school ging ik op excursie naar Rome en Florence. Ik had speciaal voor die gelegenheid een fotocamera gekocht, die ik, samen met vijf fotorolletjes, meebracht naar Italiƫ. Nadat ik alle vijf de rolletjes had volgeschoten en daardoor thuis nog uitgebreid kon nagenieten van deze excursie, was mijn interesse in fotografie gewekt.

Inmiddels is het twintig jaar later en maak ik nog steeds erg graag foto’s. Ik merk dat ik ook nu nog het liefst foto’s maak om herinneringen levend te houden. Dat maakt dat je op deze site vooral foto’s van mijn reizen terugvindt. Maar ik maak niet alleen foto’s als ik op reis ben. Ik hou ook van het kijken naar een mooi beeld; architectuur, stadsgezichten, landschappen en concerten zijn andere takken van fotografie die mij goed bevallen.

Tijdens mijn studie maakte ik kennis met het zelf afdrukken van mijn foto’s in de donkere kamer. Vanuit de fotografievereniging konden we gebruikmaken van de donkere kamer in het culturele centrum van de universiteit. Dit is iets dat ik jarenlang met erg veel plezier gedaan heb. Helaas heb ik op dit moment geen beschikking meer over een donkere kamer.

Pas veertien jaar geleden kocht ik mijn eerste digitale camera. Dit lijkt misschien lang geleden, maar mijn mede-amateurfotografen waren in die tijd al lang over op digitaal. Ook nadat ik de gemakken van digitale fotografie had ontdekt bleef ik toch vaak in de doka te vinden. Natuurlijk was het daar regelmatig gezellig als we met meerdere mensen tegelijk onze foto’s gingen afdrukken, maar het gaf ook veel voldoening om aan het einde van de avond zelf een perfecte afdruk te hebben gemaakt.

Deze site begint bescheiden, maar het is mijn plan om in de loop van de tijd vele foto’s te plaatsen die ik in de loop der jaren gemaakt heb. Ik hoop dat je even veel plezier beleeft aan het bekijken van de beelden als ik heb beleefd aan het maken ervan!